nl de
Wat is jullie locatie op Texel?

Ons park bevindt zich ter hoogte van strandpaal 17 aan de westkust van Texel. Heel centraal gelegen, zodat het hele eiland snel en makkelijk bereikbaar is met de fiets (of met de auto). De ideale uitvalsbasis voor een complete Texelvakantie.
Route
Vanaf de veerboot rijdt u via de Pontweg in de richting van De Koog. Neem afslag 12 (Gerritslanderdijkje) en sla vlak voor het bos rechtsaf de Tempelierweg op. Aan het eind van de straat rijdt u de Bremakker op.

Kan ik bij mijn chalet parkeren?

Nee, het is nergens toegestaan om de auto bij het chalet te laten staan.

Een groot gedeelte van ons terrein is autoluw. Op het Bosveld, Heitje en Akkerveld 1 t/m 24 kan de auto bij aankomst en vertrek mee naar het chalet om in en uit te laden. U krijgt voor deze plaatsen bij aankomst een slagboomcode. 
Het Weideveld en Akkerveld 25 t/m 53a zijn helemaal autovrij en hier kan de auto ook niet bij het chalet om in en uit te laden.

Auto’s staan allemaal op de centrale parkeerplaats. Er staan op meerdere plaatsen bagagekarren voor uw spullen.

Op onze plattegrond kunt u zien waar auto's bij aankomst en vertrek kunnen worden uit- en ingeladen en waar helemaal geen auto's zijn toegestaan. Uw reservering is altijd inclusief 1 auto. Een extra auto moet u altijd vooraf aanmelden. De kosten zijn € 3 per nacht. Ook aanhangwagens moet u aanmelden. De kosten daarvan zijn € 1,50 per nacht.

Er zijn een aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden. 
Ook mindervaliden kunnen geen auto bij het chalet laten staan. Er zal altijd een (korte) afstand lopend of per rolstoel overbrugd moeten worden. Indien nodig, kunt u bij de receptie een invalidenparkeerkaart voor een van onze invalidenparkeerplaatsen afhalen.

Mag mijn huisdier mee op vakantie?

In onze verhuurchalets is in voor- en naseizoen 1 hond per chalet toegestaan. Veel particuliere eigenaren staan helemaal geen honden toe in hun chalet. Informeer daarvoor bij de eigenaar of het verhuurbureau.

In juli en augustus zijn op het gehele terrein geen honden toegestaan! In 2024 is dat van 1 juli tot 23 augustus.

Huur ik een Bremakker chalet of particulier chalet?

Op ons park staan ruim 100 particuliere chalets en 40 Bremakker chalets. Via onze website verhuren wij alleen onze eigen chalets en de meeste informatie is dan ook op die chalets van toepassing. 

De particuliere chalets worden verhuurd via de VVV TexelRST, Vakantiebureau Texel, Verhuurservice Texel of via een eigen website. Heeft u vragen over de particuliere chalets? Neem dan contact op met de betreffende verhuurder.

Op de plattegrond ziet u welke Bremakker chalets u bij ons kunt huren en waar de ligging is op het park.

Klopt het dat er geen kampeerterrein meer is op de Bremakker?

Ja, helaas was 2023 het laatste jaar dat er gekampeerd kon worden. Het terrein was o.a. niet meer geschikt voor de huidige kampeermiddelen. De plaatsen waren te klein en zowel de elektracapaciteit als de units verouderd. 

Op het Bosveld zullen in 2024 chalets in particulier eigendom geplaatst worden. Alle chalets zijn inmiddels verkocht.

Wat is er allemaal aanwezig in het chalet?

Alle chalets zijn compleet uitgerust voor een ontspannen en comfortabel verblijf voor het maximaal aantal personen. Voor een meer gedetailleerd overzicht van de inventaris klikt u op de inventarislijst chalets.

Bent u benieuwd naar de indeling van een chalet, de opstelling van de bedden, of u een kinderbedje kunt plaatsen en of er bijvoorbeeld een berging aanwezig is? Kijk dan op de chaletpagina. Filter op chalettype of specifiek chalet en bekijk de kenmerken en foto's. 

U kunt ons uiteraard altijd bellen of mailen als het niet duidelijk (genoeg) is. 0222-312863 of info@bremakker.nl

Is er een wasserette?

Naast het eetcafé is een wasserette, er zijn geen chalets met een wasmachine. De wasserette is 24/7 geopend. Was- en droogmunten zijn te koop tijdens openingstijden van de receptie en het eetcafé.

Wasmunt: € 6,- (wasmiddel wordt automatisch toegevoegd in de machine)
Droogmunt: € 3,-

Zijn de lakens bij de reservering inbegrepen?

Nee, de lakenpakketten zijn bij ons optioneel. U kunt dus uw eigen lakens meenemen of bij de reservering de lakens bijboeken. De kosten zijn € 10,- voor een eenpersoons pakket. Dit pakket bestaat uit een sloop, een eenpersoons dekbedovertrek en een onderlaken. 
Ook handdoeken en keukendoeken kunt u bijboeken. Een handdoekpakket bestaat uit een grote en een kleinere handdoek en kost € 5,50.
Het keukenpakket bevat een theedoek en een keukenhanddoek en kost € 3,50.

Verblijft u langere tijd in uw chalet en wilt u schone lakens hebben, dan kunt u bij de receptie een nieuw pakket huren of een wasmunt (en droogmunt) kopen om de lakens tussendoor te wassen.

Vanaf hoe laat mag ik aankomen?

U bent van harte welkom om op de aankomstdag tijdig op ons park te zijn. U kunt dan alvast een fiets huren, de auto op onze centrale parkeerplaats parkeren en bijvoorbeeld boodschappen gaan doen of een mooie wandeling maken.

Inchecken en de sleutel ophalen kunt u vanaf 15:00 uur. Wij vragen u vriendelijk om voor die tijd niet alvast de fietsen bij het chalet te plaatsen.

Uitchecken uiterlijk om 10:00 uur op de dag van vertrek.

Kan ik fietsen bij jullie huren?

 

Een fiets huren is erg eenvoudig en kunt u al voor aankomst regelen. Wanneer u ervoor kiest om voor aankomst een fiets te reserveren, gaat u naar de webshop Fietsen. Houdt er a.u.b. rekening mee dat een reservering bindend is en er bij annuleren kosten aan verbonden kunnen zijn.

U kunt ook altijd tijdens uw verblijf bij de receptie een fiets reserveren. Deze kunt u dan de volgende dag - mits voorradig- afhalen. 

Bij het huren van onze fietsen ontvangt u automatisch een uitstekende service bij bijvoorbeeld pech onderweg. Een fiets omruilen is mogelijk bij een van de filialen van Van der Linde fietsen op Texel.

TIP
Met het Rondje Texel op de fiets komt u langs alle highlights van het eiland. Of duik de natuur in en fiets door Polder Waalenburg, de thuishaven van vele vogelsoorten. Wist u dat er ook een 100 kilometer lange MTB route op Texel is? Een uitdaging voor elke mountainbiker. 

Ik heb online geboekt. Is mijn boeking definitief?

U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag. Zodra de boeking door ons geaccordeerd is krijgt u de bevestiging met betalingingsgegevens. Zodra de (eerste) betaling is voldaan, is de boeking definitief. Uw aanvraag via de website is dus nog geen definitieve boeking. Meldt u zich bij ons, als u geen reactie heeft gekregen. Zo kunnen we voorkomen dat uw vakantie niet door zou kunnen gaan.

Binnen 14 dagen na het maken van de reservering kan deze kosteloos worden geannuleerd. Dit kan echter alleen als uw aankomstdatum (nog) niet binnen 28 dagen valt. Voor reserveringen die 28 dagen of korter voor aanvang van uw verblijf zijn gedaan is kosteloos annuleren niet mogelijk. 

Vanaf 14 dagen na het maken van de reservering zijn de kosten van annuleren als volgt:
- meer dan drie maanden voor ingangsdatum: 15% van de overeengekomen prijs
- binnen drie tot twee maanden voor ingangsdatum: 50% van de overeengekomen prijs
- binnen twee tot één maand voor de ingangsdatum: 75% van de overeengekomen prijs
- binnen één maand voor de ingangsdatum: 90% van de overeengekomen prijs
- op de dag van de ingangsdatum: 100% van de overeengekomen prijs. 
De administratiekosten bedragen 5% van de overeengekomen huursom met een minimum van € 25,- en een maximum van € 70,-.

Het is raadzaam om (zelf) een annuleringsverzekering af te sluiten of deel te nemen aan het Annuleringsfonds. Lees hier de voorwaarden

Waarom betaal ik toeristenbelasting?

De Gemeente Texel berekent per overnachting een bedrag aan toeristenbelasting. Dit geldt voor alle personen, ongeacht de leeftijd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met: Gemeente Texel.

Is er een laadpaal om een elektrische auto op te laden?

Op de centrale parkeerplaats hebben we twee palen waar vier auto’s aan kunnen laden.

Zodra de auto opgeladen is, verzoeken wij u om deze op een andere plek te zetten, zodat een andere auto ook kan opladen.

Verbindingstarief € 1,99

Energietarief € 0,55

Is er een winkeltje op jullie park?

Nee, er is geen winkeltje op ons park. Bij de receptie zijn kranten te koop en de BroodjesserviceTexel bezorgt al rond 08:00 uur verse broodjes bij onze receptie. 

Op 1.5 km bij ons vandaan zit een kleine Spar supermarkt.
In het dorp Den Burg (4 km) zijn een AH, een Jumbo en een Aldi. In het dorp De Koog zijn een Jumbo en een Lidl.

Texel biedt verder een ruim winkelaanbod. Vooral in Den Burg is het aanbod groot. Lees hierover meer op de website van VVV Texel.

Is er wifi op jullie park?

Ja, op het gehele park en in alle chalets kunt u gratis gebruik maken van een prima wifiverbinding. Er is geen limiet aan het aantal te verbinden apparaten.

Hoe kan ik zoeken op jullie website?

Op de Homepagina van onze website kunt u de gewenste datum, accommodatie en het reisgezelschap ingeven. U krijgt dan de nog beschikbare accommodatietypes aangeboden. Ons online reserveringssysteem vermeldt altijd de actuele beschikbaarheid.

Wilt u direct de beschikbaarheid van een specifieke accommodatie weten, dan kunt u dit vinden via de chaletpagina. Vervolgens filteren op voorkeuren.

Zijn er huisdiervrije chalets?

Ja, Akkerveld 49, 52, 53 en 53a zijn huisdiervrij.

 

Mogen we barbecueën bij ons chalet?

Ja, barbecueën is toegestaan. Zorg ervoor dat u een emmer water of zand voorhanden heeft en zet de barbecue niet op de tafel of op het gras. 
Bij voorkeur op het terrasje of anders op een stenen ondergrond plaatsen.

Gebruikte kolen pas de volgende dag in de container werpen i.v.m. brandgevaar.

Het maken of gebruiken van een vuurkorf is niet toegestaan. 

Let op! In periodes van droogte is het mogelijk dat er andere regels gelden, vraag hiernaar bij de receptie.

 

Welke faciliteiten bieden jullie?

Kijk op onze Faciliteitenpagina. Voor informatie over ons eetcafé, kijkt u op de betreffende pagina.

Kan ik post ontvangen bij jullie?

Jazeker, u kunt post laten doorsturen naar ons adres: Tempelierweg 40, 1791 NS Den Burg. In het voorportaal van de receptie staat een postkast waarin we uw post zullen neerleggen.

Laat u een krant doorsturen? Meldt het dan a.u.b. vooraf aan ons via info@bremakker.nl. Omdat wij de kranten niet op naam binnenkrijgen, zijn wij afhankelijk van uw berichtgeving.

Is er een recreatieteam op de Bremakker?

Ja, gedurende de zomervakantie is een recreatieteam aanwezig van zondag t/m donderdag. Op vrijdag en zaterdag is er geen programma. Tijdens de meivakantie is er alleen een ochtendprogramma voor de jonge kinderen.
Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom!

Is het mogelijk om hulpmiddelen voor mindervalide personen te verkrijgen?

Als u behoefte heeft aan hulpmiddelen verwijzen we u graag naar Thuiszorg Omring 088 - 206 89 10 of service@omring.nl