De Bremakker

Vakantiepark de Bremakker is een familiecamping/park dat sinds 1970 beheerd wordt door de familie Koning. Het park is ruim 9 hectare groot en is rustig en centraal gelegen in het grootste bos van Texel, de Dennen. De Bremakker kenmerkt zich door de persoonlijke sfeer, liefde voor de natuur en gastvrije instelling. Het park grenst direct aan het Nationaal Park Duinen van Texel, waar Black Angus koeien grazen. Wandelend of fietsend bent u al snel bij de duinen en het strand bij Paal 17.
De Bremakker ligt centraal tussen de dorpen De Koog en Den Burg (beide op ± 3,5 kilometer). Dit zijn gezellige dorpen met een rijk assortiment aan voorzieningen. Vlakbij bevinden zich natuurmuseum en zeehondenopvang EcoMare en juttersmuseum Flora.

Het eiland Texel

Den Burg met zijn middeleeuwse ronde stratenpatroon maakt op veel mensen de indruk van een stadje. Het is het grootste dorp van het eiland; in Den Burg woont ongeveer de helft van de bijna 14.000 Texelaars. Centrale instellingen en voorzieningen zoals het VVV, het openluchtzwembad en de bioscoop zijn in Den Burg gevestigd. En niet te vergeten een uitgebreid winkelbestand, cafés en restaurants rondom het centrum van Den Burg.

De badplaats De Koog is door slechts 2 duinenrijen gescheiden van de Noordzee en is daardoor ideaal voor vele vakantiegangers. U kunt hier lekker winkelen en daarna uitrusten op een van de vele terrassen of zwemmen in subtropisch zwembad Calluna. Het bosgebied en Ecomare liggen direct ten zuiden van De Koog.

De havenplaats Oudeschild ligt aan de Waddenzeezijde van het eiland. In en rond het dorp zijn diverse historische elementen uit de tijd van de VOC bewaard gebleven. Meevaren op een garnalenkotter of zeehonden kijken op de Waddenzee is mogelijk. In het weekend ligt de moderne Texelse kottervloot er afgemeerd. Aan de noordkant bevindt zich passantenhaven Waddenhaven Texel. Nabij de haven vindt u het Maritiem en Jutters Museum.

De Waal is het kleinste dorp van het eiland. Dit is van oorsprong een agrarisch dorp; de vele stolpboerderijen zijn nu in gebruik als woonboerderij, maar zijn nog duidelijk als boerderij herkenbaar. Cultuur Historisch museum in De Waal is een bezoek zeker waard.

Het zuidelijkste dorp van Texel, Den Hoorn, ligt aan de rand van een uitgestrekt duingebied en is in het voorjaar omringd door bloeiende bollenvelden. Het witte kerkje aan de rand van het dorp is misschien wel het meest gefotografeerde kerkje van Nederland.

Oosterend is een pittoresk dorpje met kleine straatjes vol mooie historische, zorgvuldig gerestaureerde huisjes. Verken het dorp al wandelend of fietsend, want het stratenpatroon is niet berekend op het moderne autoverkeer. In het midden van het dorp staat de oudste kerk van Texel.

Op de noordpunt van Texel, vlakbij de vuurtoren, ligt De Cocksdorp. In het jongste dorp van het eiland heerst een echt vakantiesfeertje. Toeristen uit de nabijgelegen vakantieparken bezoeken graag de vele restaurantjes en winkeltjes in de Kikkertstraat. Vanaf de dijk even buiten De Cocksdorp heeft men een indrukwekkend uitzicht over de Waddenzee.

Meer informatie over Texel: VVV Texel