Maatregelen omtrent de Coronacrisis en uw verblijf op ons park

Update 26 /3

In onzekere tijden zijn beslissingen soms lastig te maken!
 
Vooralsnog is er geen verbod op het reizen naar Texel, waardoor wij op 3 april open zullen gaan.
Wij willen echter ook gehoor geven aan de oproep van de gemeente Texel en de Texelse huisartsen om op dit moment nog niet naar Texel te reizen en vragen al onze gasten die in de periode 3 tot 13 april bij ons aan zouden komen om hun aankomst uit te stellen.

Voor iedereen die toch naar Texel en de Bremakker komt, gelden de maatregelen van de gemeente en daarnaast onderstaande maatregelen op ons park.

Kom alleen als u volledig gezond bent. Dit geldt ook voor meereizende gezinsleden

Bezoek tijdens uw verblijf of bij huurders is niet toegestaan

Onze horeca is sowieso gesloten tot 10 april.

De receptie is beperkt geopend. Alle medewerkers werken alleen als ze volledig gezond zijn

We houden 1.5 meter afstand tot elkaar, schudden geen handen en voorkomen lichamelijk contact

Het springkussen in de speeltuin kan niet gebruikt worden, de speeltuintjes alleen met een beperkt aantal kinderen

Gasten met aankomst na 13 april zullen nog door ons op de hoogte worden gesteld, zodra wij meer informatie kunnen bieden. 

 

 

Update 18/3

Wij krijgen momenteel veel vragen van de gasten  m.b.t. ons beleid. Ook voor ons verandert de situatie per dag! 
Op dit moment zullen wij - zoals gepland- op vrijdag 3 april open gaan, m.u.v. het eetcafé. Landelijk zijn alle horecagelegenheden tot 6 april gesloten.

We wachten hierover de berichtgeving van de overheid af en zullen u daarvan op de hoogte houden. We hebben er begrip voor wanneer u een eventuele restbetaling pas bij aankomst wilt betalen. 

 

Wij hopen natuurlijk dat u gewoon van ons mooie Texel kunt komen genieten!

Familie Koning

Informatie Gemeente Texel

 

 

Welke maatregelen zijn van toepassing op Texel?

Update 23/3

  • De huidige maatregelen zijn aangescherpt. Dit zijn o.a.: boetes worden uitgedeeld als er geen 1,5 meter afstand wordt gehouden (bij groepen bij meer dan 3 personen), bij koorts van een gezinslid moet het hele gezin thuis blijven en alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Morgen delen we meer details over wat deze aanscherping betekent voor de activiteiten op Texel. 
  • Vanaf zaterdag 28 maart vaart TESO volgens een aangepaste dienstregeling, met minder overtochten. Op de speciale nieuwspagina van TESO kunt u de aangepaste dienstregeling bekijken.  
  •  Staatsbosbeheer Texel laat weten dat hun natuurgebieden geopend blijven, maar doet wel een verzoek aan bezoekers om zich te houden aan de geldende maatregelen. Natuurmonumenten heeft zondag 22 maart een landelijke oproep gedaan om niet de natuur in te gaan. Als u er toch voor kiest om de natuur te bezoeken, neem dan de volgende richtlijnen in acht: vermijd drukke plekken, houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en blijf thuis als u griepverschijnselen heeft.
  • Afgelopen week zijn veel Texelse bedrijven een afhaal- en/of bezorgservice gestart. Check de pagina 'Geopende locaties op Texel t/m 6 april 2020' om te zien bij welke bedrijven u eten, drinken en/of producten kunt afhalen en/of kunt laten bezorgen. 
  • Steeds meer winkels passen hun openingstijden aan of sluiten tijdelijk. We adviseren u om de openingstijden te checken voordat u de winkel wilt bezoeken. Op de pagina 'Geopende locaties op Texel t/m 6 april 2020' ziet u welke winkels ook bezorgservice aanbieden. 

Op Texel is ook het coronavirus vastgesteld. Op verzoek van de nationale overheid treft Texel  maatregelen in verband met het coronavirus in Nederland:

  • De veerdienst TESO verzoekt inzittenden van voertuigen zoveel mogelijk in het voertuig te blijven. Fietsers en voetgangers wordt gevraagd zich zoveel mogelijk in de salons te verspreiden. Aan boord zijn uitgebreide hygiënemaatregelen genomen. De veerdienst zal niet uit de vaart gaan.
  • De grotere musea Museum Kaap Skil, Ecomare en de vuurtoren zijn tot en met 31 maart 2020 gesloten. We raden u aan om de website van het evenement/locatie dat u wilt bezoeken te raadplegen of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie open is of niet. 

 

Informatie gemeente Texel